Meditasyon Aydınlatıldı İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin 7 Temel Okuma

Bu yazı meditasyon uygulamasına ve faydalarına bir giriş niteliğindedir. Ek olarak meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek ve iç huzurlarını iyi mi derinleştireceklerini öğrenmek isteyenler için temel okumaların bir listesini de ihtiva eder. Meditasyon Nelerdir? Meditasyon, zihni soluk yahut bir mantra şeklinde tek bir dikkat noktasına odaklamayı içeren bir uygulamadır. Oturarak, ayakta yahut uzanarak yapılabilir. Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda zihinsel esenlik için stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve yaratıcılığı artırma şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun Yararları Meditasyonun yararları iyi belgelenmiştir. En dikkat cazibeli yararlarından bazıları şunlardır: * Azaltılmış stres ve endişe* Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme* Artan yaratıcılık ve sorun çözme becerileri* Daha iyi uyku* Ağrının azalması* Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu* Artan saadet ve huzur Iyi mi Meditasyon Yapılır Meditasyon her insanın öğrenebileceği sıradan bir uygulamadır. Başlamanız için birkaç ipucu: 1. Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.2. Basit bir pozisyonda, bir sandalyede yahut yerde oturun.3. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize […]

Meditasyon Aydınlatıldı İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin 7 Temel Okuma

Aydınlatılmış Meditasyon: İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin Temel Okumalar

Bu yazı meditasyon uygulamasına ve faydalarına bir giriş niteliğindedir. Ek olarak meditasyon ile alakalı daha çok data edinmek ve iç huzurlarını iyi mi derinleştireceklerini öğrenmek isteyenler için temel okumaların bir listesini de ihtiva eder.

Aydınlatılmış Meditasyon: İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin Temel Okumalar

Meditasyon Nelerdir?

Meditasyon, zihni soluk yahut bir mantra şeklinde tek bir dikkat noktasına odaklamayı içeren bir uygulamadır. Oturarak, ayakta yahut uzanarak yapılabilir. Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda zihinsel esenlik için stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve yaratıcılığı artırma şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir.

Meditasyonun Yararları

Meditasyonun yararları iyi belgelenmiştir. En dikkat cazibeli yararlarından bazıları şunlardır:

* Azaltılmış stres ve endişe
* Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme
* Artan yaratıcılık ve sorun çözme becerileri
* Daha iyi uyku
* Ağrının azalması
* Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
* Artan saadet ve huzur

Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon her insanın öğrenebileceği sıradan bir uygulamadır. Başlamanız için birkaç ipucu:

1. Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
2. Basit bir pozisyonda, bir sandalyede yahut yerde oturun.
3. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
4. Düşünceler aklınıza geldikçe onları bırakın ve dikkatinizi yavaşça nefesinize geri getirin.
5. 5-10 dakika yahut dilediğiniz kadar devam edin.

Aydınlatılmış Meditasyon: İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin Temel Okumalar

Dikkatlilik

Farkındalık, anda var olmaya odaklanan bir meditasyon türüdür. Bilincinde olduğunuzda, yargılamadan düşüncelerinizin, hislerinizin ve bedensel duyumlarınızın bilincinde olmuş olursunuz. Farkındalık, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel refahınızı artırmanıza destek olabilir.

Aydınlatılmış Meditasyon: İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin Temel Okumalar

İç Rahatlık

İçsel refah, sakinlik, durallık ve memnuniyetle karakterize edilen bir varoluş halidir. İçten gelen bir refah ve saadet hissidir. İçsel refah bir gecede elde edilebilecek bir şey değildir. Süre, ergonomik ve özveri gerektirir. Sadece, meditasyon, farkındalık ve öteki psikolojik uygulamalarla manevi huzura ulaşmak mümkündür.

Aydınlatılmış Meditasyon: İç Huzurunuzu Derinleştirmek İçin Temel Okumalar

İç Huzura Iyi mi Ulaşılır

İç huzura ulaşmanın birçok değişik yolu vardır. İşte birkaç ipucu:

* Tertipli olarak meditasyon yapın.
* Doğada süre geçirin.
* Sevdiklerinizle irtibat kurun.
* Sevdiğiniz şeyleri yapın.
* Kendinizi ve başkalarını affedin.
* Denetim edemediğiniz şeyleri bırakın.

İç Huzurun Yararları

İç huzurun birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

* Azaltılmış stres ve endişe
* İyileştirilmiş ruh hali ve huzur
* Artan saadet ve sevinç
* Daha iyi ilişkiler
* İyileştirilmiş uyku
* Artan bereketlilik
* Artan yaratıcılık

Şimdiki Zamanda Iyi mi Kalınır

Şu anda kalmak, iç huzura ulaşmanın anahtarıdır. Şu anda olduğunuzda, düşüncelerinizin, hislerinizin ve bedensel duyumlarınızın yargılamadan bilincinde olmuş olursunuz. Geçmişte yaşamıyorsunuz yahut gelecek ile alakalı endişelenmiyorsunuz. Yalnız anda var oluyorsunuz.

İlgili Konular  Duyusal Keşif Vücut Taramasının Gücünü Açığa Çıkarma

Anda kalmanın birçok değişik yolu vardır. İşte birkaç ipucu:

* Farkındalık meditasyonu yapın.
* Doğada süre geçirin.
* Sevdiğiniz şeyleri yapın.
* Sevdiklerinizle irtibat kurun.
* Haiz olduklarınıza şükredin.

Mevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

* Meditasyon ile farkındalık arasındaki ayrım nelerdir?
* Meditasyonun küçüklere yararları nedir?
* Çocuğuma meditasyonu iyi mi öğretebilirim?
* Meditasyonla alakalı en iyi kitaplar hangileridir?
* Meditasyon için en iyi uygulamalar hangileridir?
* Meditasyon hocasını nereden bulabilirim?

(*7*)

Antet Özellikler Meditasyon – Iyi mi meditasyon yapılır İç huzuru – İç huzura iyi mi ulaşılır Dikkatlilik – Farkındalık nelerdir? Aydınlanma – Aydınlanma nelerdir? Tinsel gelişme – Psikolojik olarak iyi mi büyüyebiliriz?

II. Meditasyon Nelerdir?

Meditasyon, yüzyıllardır zihinsel berraklık, odaklanma ve rehavet elde etmek için kullanılan bir uygulamadır. Basit bir pozisyonda otururken nefesinize yahut bir mantraya odaklanmayı ihtiva eder. Meditasyon, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel refahınızı artırmanıza destek olabilir.

III. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik esenlik için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Artan saadet ve huzur
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Azaltılmış apse
  • İyileştirilmiş kardiyovasküler esenlik
  • Birtakım kronik rahatsızlıkların riskinin azalması

Bu faydalar, meditasyonun sunmuş olduğu birçok faydadan yalnız birkaçıdır. Genel esenlik ve refahınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, meditasyon dikkate katılması ihtiyaç duyulan mükemmel bir seçenektir.

IV. Meditasyon Iyi mi Yapılır

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar aynıdır.

Meditasyon yapmak için, oturabileceğiniz basit bir pozisyon bulmanız gerekecektir. Bir sandalyeye, yere yahut hatta yatağa oturabilirsiniz. Rahatladığınızda, gözlerinizi kapatın ve birkaç derin soluk alın.

Soluk alırken, nefesin vücudunuza girip çıkmış olduğu hissine odaklanın. Cildinizdeki havanın hissini ve ciğerlerinizden akarken çıkan nefesin sesini ayrım edin.

Birkaç dakika süresince nefesinize odaklanmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Meditasyon herhangi bir müddet süresince yapılabilir, sadece çoğu zaman 5-10 dakikalık kısa seanslarla başlanması önerilir. Meditasyona alıştıkça seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.

Meditasyon, ustalaşmak için vakit ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Sadece, oldukca ödüllendirici bir tecrübe olabilir. Meditasyon, stresi azaltmanıza, odaklanmanızı iyileştirmenize ve sağlık duygunuzu artırmanıza destek olabilir.

V. Dikkatlilik

Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın bilincinde olmanın, onlara kapılmadan bir yoludur. Farkındalık, stresi azaltmamıza, ruh halimizi iyileştirmemize ve odaklanmamızı artırmamıza destek olabilir.

Farkındalığı uygulamanın birçok yolu vardır. Sıradan bir yol, basit bir pozisyonda oturmak ve nefesinize odaklanmaktır. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika yahut dilediğiniz kadar uzun zaman oluşturmaya devam edin.

İlgili Konular  Zihinsel Sağlık İçin Meditasyon Sanatında Huzur

Farkındalığı uygulamanın bir öteki yolu da çevrenize dikkat etmektir. Etrafınızdaki manzaraları, sesleri ve kokuları ayrım edin. Vücudunuzun sandalyeye yahut zemine karşı hissini ayrım edin. Nefesinizin vücudunuza girip çıkarkenki hislerini ayrım edin.

Farkındalık sıkıntılı bir tatbik olabilir, sadece bununla beraber oldukca ödüllendiricidir. Tertipli tatbik ile düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok farkına varmayı öğrenebiliriz. Bu farkındalık, şimdiki anda daha çok yaşamamıza ve en iyi çıkarlarımıza müsait seçimler yapmamıza destek olabilir.

VI. İç Rahatlık

İçsel refah, sakinlik, durallık ve sağlık duygusuyla karakterize edilen bir varoluş halidir. Kendinizle ve çevrenizle barışık olduğunuz bir zihin halidir.

İç huzuru bir gecede elde edebileceğiniz bir şey değildir. Süre, gayret ve ergonomik gerektirir. Sadece, bunun için çalışmaya istekliyseniz iç huzuru elde etmek mümkündür.

İç huzura ulaşmak için yapabileceğiniz birçok şey var. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Meditasyon
  • Yoga
  • Egzersiz yapmak
  • Sıhhatli beslenme
  • Uyumak
  • Olumlu fikir
  • Minnettarlık
  • Başkalarına hizmet

İç huzura ulaşmakta zorlanıyorsanız, size destek olabilecek birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak bir terapist yahut danışmanla da konuşabilirsiniz.

İç huzuru kıymetli bir varlıktır. Daha sevinçli, daha sıhhatli ve daha tatminkar bir yaşam yaşamanıza destek olabilir. Bunun için çalışmaya istekliyseniz, iç huzura ulaşabilirsiniz.

VII. İçsel Huzura Iyi mi Ulaşılır

İç huzuru, sakinlik, durallık ve iyi olma hissiyle karakterize edilen bir varoluş halidir. Stres, endişe ve endişeden uzak bir zihin halidir. İç huzuru bir gecede elde edilmiş bir şey değildir; vakit, gayret ve ergonomik gerektirir. Sadece, çalışmaya hevesli olan her insanın iç huzuru elde etmesi mümkündür.

İç huzura ulaşmanın birçok değişik yolu vardır. En yaygın yöntemlerden bazıları meditasyon, yoga, yakarış ve doğada süre geçirmektir. Sadece, iç huzura ulaşmanın en iyi yolu sizin için neyin işe yaradığını bulmak ve bunu tertipli olarak uygulamaktır.

İç huzuru yakalamakta zorlanıyorsanız, kendinize destek olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Evvela, stres ve kaygıya yol açan şeyleri belirlemeye çalışın. Sorunlarınıza neyin niçin bulunduğunu öğrendikten sonrasında, bu tarz şeyleri ele almak için adımlar atmaya başlayabilirsiniz. İkinci olarak, her gün keyif aldığınız bir şey yapmak için vakit ayırmaya çalışın. Bu, kitap okumaktan parkta yürüyüşe çıkmaya kadar her şey olabilir. En son, düşüncelerinizin ve eylemlerinizin daha çok bilincinde olmaya çalışın. Iyi mi hissettiğinize ve niçin bu biçimde hissettiğinize dikkat edin. Bu, stres ve kaygıya yol açan şeyleri belirlemenize ve iç huzuru yakalamanıza destek olacak hayatınızda değişimler yapmanıza destek olacaktır.

İç Huzurun Yararları

İçsel refah, sakinlik, durallık ve iyi olma hissiyle karakterize edilen bir varoluş halidir. Stres, endişe ve endişenin tam tersidir. İçsel huzurunuz olduğunda, sevinçli, sıhhatli ve üretken olma olasılığınız daha yüksektir.

İlgili Konular  Zenful Anlatılar Farkındalıklı Yaşam İçin Rehberli Bir Meditasyon Yolculuğu

İç huzurun pek oldukca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş uyku
  • Artan enerji seviyeleri
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Artan saadet ve huzur
  • Gelişmiş ilişkiler
  • Strese karşı daha çok dayanıklılık

İç huzura kavuşmak istiyorsanız yapabileceğiniz birçok şey var, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Meditasyon
  • Yoga
  • Farkındalık uygulamaları
  • Sıhhatli beslenme
  • Tertipli egzersiz
  • Uyku hijyeni
  • Olumlu fikir
  • Minnettarlık günlüğü
  • Başkalarına hizmet

İç huzuru, her insanın erişebileceği bir varoluş halidir. Yukarıdaki teknikleri uygulayarak daha rahat ve tatminkar bir yaşam yaratabilirsiniz.

IX. Şimdiki Zamanda Iyi mi Kalınır

Anda kalmak öğrenilebilen ve uygulanabilen bir beceridir. Geçmiş yahut gelecek düşünceleri tarafınca dikkati dağılmadan, şu ana ve buraya odaklanma kabiliyetidir. Anda olduğunuzda, çevrenizin ve kendi düşüncelerinizin ve hislerinizin tamamen bilincinde olmuş olursunuz. Yargılama yahut bağlanma olmadan, yaşamı anda deneyimleyebilirsiniz.

Anda kalmanın birçok faydası vardır. Anda olduğunuzda, saadet, sevinç ve minnettarlık şeklinde pozitif yönde duygular yaşama olasılığınız daha yüksektir. Ek olarak üretken ve yaratıcı olma olasılığınız da daha yüksektir. Ayrıca, anda kalmak stresi ve kaygıyı azaltmanıza destek olabilir.

Anda kalma pratiği yapmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Sıradan bir teknik nefesinize odaklanmaktır. Zihninizin dağıldığını ayrım ettiğinizde, dikkatinizi yine nefesinize getirin. Ek olarak bedeninizdeki hisleri yahut etrafınızdaki sesleri ve kokuları ayrım etmeye çalışabilirsiniz. Bir öteki yararlı teknik ise farkındalık meditasyonu yapmaktır. Farkındalık meditasyonu basit bir pozisyonda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı ihtiva eder. Soluk alırken kendinize “Soluk alıyorum” deyin. Soluk verirken kendinize “Soluk veriyorum” deyin. Bunu birkaç dakika yahut dilediğiniz kadar uzun zaman oluşturmaya devam edin.

Anda kalmak, ergonomik gerektiren bir beceridir, sadece buna kıymet. Anda olduğunuzda, hayatınızı dolu dolu yaşayabilirsiniz. Geçmişin yahut geleceğin ağırlığı altında ezilmeden, yaşamın size sunabileceği her şeyi deneyimleyebilirsiniz.

S: Meditasyon nelerdir?

C: Meditasyon, kişinin zihnini yahut farkındalığını eğiterek yüksek bir konsantrasyon, rehavet ve/yahut farkındalık durumuna ulaşmasını elde eden bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme, yaratıcılığı artırma ve rahatlamayı teşvik etme şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

C: Meditasyonun birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlardan bazıları; oturabileceğiniz sessiz bir yer bulmak, rahatlamak ve nefesinize odaklanmaktır.

(*7*)

Bora Demirel, Chepor.com’un kurucusu ve yazarıdır; teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki derin bilgisi ile tanınır. İstanbul Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, dijital medya ve içerik yönetimi alanında geniş bir deneyim kazandı. Bora, güncel trendleri ve bilgileri okuyucularıyla paylaşmayı bir tutku olarak görüyor ve blogunda her zaman kaliteli içerikler sunmayı amaçlıyor.

  • Toplam 151 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Rehberli Huzur İçsel Huzura Kişisel Bir Yolculuk

İçindekilerII. İçsel refah nelerdir?III. İç huzurun yararlarıII. İçsel refah nelerdir?V. İçsel huzuru korumaya yönelik stratejilerVI. İçsel huzura ulaşmada yaygın engellerVII. İçsel huzura giden engellerin üstesinden iyi mi gelinir?Gerilemelerle başa çıkma ipuçlarıIX. Daha çok yardımcı için kaynaklar İçsel sükünet, zihinsel ve romantik balans halidir. Huzur, sükünet ve sükünet hisleriyle karakterizedir. İçsel sükünet halinde olduğunuzda, merkezlenmiş, odaklanmış ve duygularınızı denetim altında hissedebilirsiniz. İçsel dinginliğe ulaşmanın birçok faydası vardır. Yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş uyku Artan enerji seviyeleri Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon Gelişmiş yaratıcılık Gelişmiş ilişkiler İçsel huzura ulaşmanın yollarını arıyorsanız, yapabileceğiniz birkaç şey var. Yapabileceğiniz şeylerden bazıları şunlardır: Meditasyon Yoga Farkındalık uygulamaları Egzersiz yapmak Sıhhatli beslenme Uyku hijyeni Sizin için neyin işe yaradığını bulmak ve bunu hayatınızın tertipli bir parçası haline getirmek önemlidir. Ergonomik yaparak, daha rahat ve daha sık bir iç refah durumuna erişebileceksiniz. İçsel dinginliğe ulaşmakta zorlanıyorsanız, size destek olabilecek bir takım kaynak mevcuttur. Kullanabileceğiniz kaynaklardan bazıları […]

Zenful Anlatılar Farkındalıklı Yaşam İçin Rehberli Bir Meditasyon Yolculuğu

Farkındalık meditasyonu kaygıyı azaltmak için yararlı bir çalgı olabilir. İşte kaygıyı azaltmak için farkındalık meditasyonunu kullanmaya yönelik birkaç ipucu:İçindekilerII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?III. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıIV. Farkındalık Meditasyonu Iyi mi UygulanırV. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?VII. Stresi Azaltmak İçin Farkındalık MeditasyonuVIII. Endişe İçin Farkındalık MeditasyonuIX. Depresyon İçin Farkındalık Meditasyonu Her gün meditasyon yapmak için muayyen bir vakit ayırın. Meditasyon yaparken nefesinize odaklanın. Soluk alırken vücudunuzdaki hisleri ayrım edin. Meditasyon esnasında aklınıza gelen her türlü düşünceyi ve duyguyu özgür bırakın. Antet Yanıt Rehberli meditasyon Rehberli meditasyon, bir öğretmen ya da eğitmen tarafınca yönetilen bir meditasyon türüdür. Öğretmen, meditasyon sürecinde size rehberlik edecek, talimatlar ve yardımcı elde edecektir. Dikkatlilik Farkındalık, yargılamadan şimdiki ana odaklanma pratiğidir. Farkındalık meditasyonu, farkındalığı geliştirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Meditasyon Meditasyon, zihnin muayyen bir nesneye ya da düşünceye odaklanmasını elde eden bir uygulamadır. Meditasyon, stres yok etme, rehavet ve psikolojik inkişaf benzer biçimde muhtelif amaçlar için […]

Farkındalıklı Yaşam Meditasyon Uygulamalarının Günlük Fiziksel Ödüllerinin Kilidini Nasıl Açarsınız

İçindekilerII. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıIII. Farkındalık Meditasyonu Nasıl UygulanırIV. Stres Azaltmada Farkındalık Meditasyonunun YararlarıV. Depresyon Tedavisinde Farkındalık Meditasyonunun Yararları6. Sorular ve CevaplarVII. Ağrı Yönetiminde Farkındalık Meditasyonunun YararlarıUyku İyileştirme İçin Farkındalık Meditasyonunun YararlarıIX. Atletik Performans İçin Farkındalık Meditasyonunun Yararları II. Farkındalık Meditasyonunun Yararları III. Farkındalık Meditasyonu Nasıl Uygulanır IV. Stres Azaltmada Farkındalık Meditasyonunun Yararları V. Endişe Giderici Farkındalık Meditasyonunun Yararları VI. Depresyon Tedavisinde Farkındalık Meditasyonunun Yararları VII. Ağrı Yönetiminde Farkındalık Meditasyonunun Yararları VIII. Uyku İyileştirme İçin Farkındalık Meditasyonunun Yararları IX. Atletik Performans İçin Farkındalık Meditasyonunun Yararları Mühim Sorular Antet Özellikler Meditasyon * Odak* Rehavet* Azaltılmış stres* İyileştirilmiş uyku* Artan saadet Dikkatlilik * Artan farkındalık* Dikkatin artması* Azaltılmış tepkime* Artan şefkat* Gelişmiş ilişkiler Stres yok etme * Azalmış kortizol seviyeleri* Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu* Artan dayanıklılık* Azalmış apse* Kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesi Rehavet * Kas gerginliğinin azalması* Kalp atış hızının azalması* Kan basıncının düşmesi* İyileştirilmiş uyku* Azalmış endişe Ruh sağlığı * Depresyonun azalması* Azalmış endişe* […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele