Farkındalık Sayfaları Meditasyon Uygulamanızı Derinleştirmenize Yardımcı Olacak 7 Kitap

II. Farkındalık Nelerdir? III. Farkındalığın Yararları IV. Farkındalık Iyi mi Uygulanır V. Farkındalık Egzersizleri VI. Farkındalık Uygulamaları VII. Farkındalık Kaynakları VIII. İşyerinde Farkındalık IX. Eğitimde Farkındalık Tipik Mevzular Hususiyet Yanıt Meditasyon Farkındalık, şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Dikkatlilik Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana odaklanma uygulamasıdır. Kitaplar Farkındalık üstüne hem kurgusal bununla birlikte kurgusal olmayan pek fazlaca kitap mevcuttur. Ergonomik Farkındalığı uygulamanın birçok yolu vardır; meditasyon, yoga ve tai chi bunlardan bazılarıdır. Kendi haline yardım Farkındalık, insanların stres, endişe ve depresyonla başa çıkmalarına destek olabileceğinden, şahsi açınma açısından yararlı bir enstruman olabilir. II. Farkındalık Nelerdir? Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın bilincinde olmanın, onlara kapılmadan bir yoludur. Farkındalığın stresi azaltma, ruh halini iyileştirme ve odaklanmayı artırma benzer biçimde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak kronik ağrı, endişe ve depresyonu yönetmede de destek olabilir. Farkındalık ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, kullanabileceğiniz bir takım […]

Farkındalık Sayfaları Meditasyon Uygulamanızı Derinleştirmenize Yardımcı Olacak 7 Kitap

Farkındalık Sayfaları: Meditasyon Uygulamanızı Geliştirmek İçin En İyi Kitaplar

II. Farkındalık Nelerdir?

III. Farkındalığın Yararları

IV. Farkındalık Iyi mi Uygulanır

V. Farkındalık Egzersizleri

VI. Farkındalık Uygulamaları

VII. Farkındalık Kaynakları

VIII. İşyerinde Farkındalık

IX. Eğitimde Farkındalık

Tipik Mevzular

Hususiyet Yanıt
Meditasyon Farkındalık, şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür.
Dikkatlilik Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana odaklanma uygulamasıdır.
Kitaplar Farkındalık üstüne hem kurgusal bununla birlikte kurgusal olmayan pek fazlaca kitap mevcuttur.
Ergonomik Farkındalığı uygulamanın birçok yolu vardır; meditasyon, yoga ve tai chi bunlardan bazılarıdır.
Kendi haline yardım Farkındalık, insanların stres, endişe ve depresyonla başa çıkmalarına destek olabileceğinden, şahsi açınma açısından yararlı bir enstruman olabilir.

II. Farkındalık Nelerdir?

Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın bilincinde olmanın, onlara kapılmadan bir yoludur.

Farkındalığın stresi azaltma, ruh halini iyileştirme ve odaklanmayı artırma benzer biçimde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak kronik ağrı, endişe ve depresyonu yönetmede de destek olabilir.

Farkındalık ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, kullanabileceğiniz bir takım kaynak bulunmaktadır. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak mahalli topluluk merkezinizde ya da yoga stüdyonuzda farkındalık dersleri bulabilirsiniz.

Farkındalık Sayfaları: Meditasyon Uygulamanızı Geliştirmek İçin En İyi Kitaplar

III. Farkındalığın Yararları

Farkındalığın hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Farkındalığın yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Genel refahın artması

Farkındalığın yararları ile alakalı daha çok informasyon edinmek için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın:

4. Farkındalık Iyi mi Uygulanır

Farkındalık, tertipli egzersizlerle öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir uygulamadır. Farkındalığı uygulamanın birçok değişik yolu vardır, sadece en yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Vücut tarama meditasyonu
  • Yürüyüş meditasyonu
  • Dikkatli yeme
  • Dikkatli hareket

Farkındalığı uyguladığınızda, yargılamadan, bilerek şimdiki ana dikkat ediyorsunuz. Düşüncelerinizin, hislerinizin ve bedensel duyumlarınızın farkındasınız ve onları değiştirmeye çalışmıyorsunuz.

Farkındalık, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı artırmanıza destek olabilir. Ek olarak daha çok öz farkındalık ve şefkat geliştirmenize de destek olabilir.

Farkındalığa yeni başladıysanız, birtakım bayağı egzersizlerle adım atmak iyi bir fikirdir. İnternette ya da kitaplarda birçok rehberli farkındalık meditasyonu bulabilirsiniz. Ek olarak bir arkadaşınızla ya da grupla farkındalık pratiği yapabilirsiniz.

Tertipli tatbik ile farkındalık hayatınızı iyileştirmek için kuvvetli bir enstruman haline gelebilir.

Farkındalık Sayfaları: Meditasyon Uygulamanızı Geliştirmek İçin En İyi Kitaplar

5. Farkındalık Egzersizleri

Farkındalık egzersizleri, farkındalığı yürütmek ve genel refahınızı iyileştirmek için mükemmel bir yoldur. Birçok değişik farkındalık egzersizi türü vardır, bundan dolayı ihtiyaçlarınıza ve alaka alanlarınıza uyan birini bulabilirsiniz. Birtakım popüler farkındalık egzersizleri şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Vücut tarama meditasyonu
  • Yürüyüş meditasyonu
  • Yoga
  • tai chi
  • Çigong
  • Günlük tutma
  • Sanat terapisi
  • Müzik terapisi
İlgili Konular  Dikkatli Kaçış Stresi Azaltmak İçin 7 Kanıtlanmış Teknik

Farkındalık egzersizleri uyguladığınızda, şimdiki ana odaklanmak ve geçmiş ya da gelecek hakkında bütün fikir ve endişeleri bırakmak önemlidir. Ek olarak nefesinize, bedeninize ya da çevrenize odaklanmayı deneyebilirsiniz. Farkındalık egzersizleri stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı artırmanıza destek olabilir.

Farkındalık Sayfaları: Meditasyon Uygulamanızı Geliştirmek İçin En İyi Kitaplar

6. Sıkça Sorulan Sorular

* Meditasyon nelerdir?
* Meditasyonun yararları nedir?
* Meditasyonu iyi mi yaparım?
* Farkındalık egzersizleri nedir?
* Farkındalık uygulamaları nedir?
* Farkındalık kaynakları nedir?
* Farkındalığı iş yerime iyi mi dahil edebilirim?
* Farkındalığı eğitimime iyi mi dahil edebilirim?
* Farkındalık ile alakalı yaygın mitler nedir?

VII. Farkındalık Kaynakları

Farkındalık pratiğinizde yararlı bulabileceğiniz birtakım kaynaklar şunlardır:

  • (*7*) – Bu internet sayfası farkındalık ile alakalı makaleler, videolar ve egzersizler de dahil olmak suretiyle varlıklı bilgiler sunmaktadır.
  • Amerikan Psikoloji Derneği (APA) – Farkındalık – APA’nın internet sayfasında farkındalık bilimi ile alakalı informasyon verilmesinin yanı sıra, farkındalığı günlük hayatınızda uygulamaya yönelik ipuçları da içeriyor.
  • (*7*)NHS – Farkındalık – NHS’nin internet sayfası, farkındalığın stres, endişe ve depresyona iyi mi destek olabileceği de dahil olmak suretiyle farkındalık ile alakalı informasyon sağlar.
  • Baş boşluğu – Headspace, rehberli meditasyonlar, kurslar ve egzersizler sunan bir farkındalık uygulamasıdır.
  • Sakinlik – Calm, rehberli meditasyonlar, uyku hikayeleri ve müzik sunan bir öteki farkındalık uygulamasıdır.

Farkındalık Sayfaları: Meditasyon Uygulamanızı Geliştirmek İçin En İyi Kitaplar

VIII. İşyerinde Farkındalık

Dikkatliliğin işyerinde odaklanma, üretkenlik ve yaratıcılıkta iyileşme benzer biçimde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak stresi ve tükenmişliği azaltmaya destek olabilir.

Farkındalığı iş yerine dahil etmenin birçok yolu vardır. Bir yol, çalışanlara farkındalık eğitimi sunmaktır. Bu, atölyeler, dersler ya da çevrimiçi programlar vasıtasıyla yapılabilir. Bir öteki yol da farkındalıklı bir iş yeri ortamı yaratmaktır. Bu, çalışanların meditasyon yapması ya da rahatlaması için sessiz alanlar sağlamak, sıhhatli atıştırmalıklar taktim etmek ve personelleri gün süresince mola vermeye teşvik etmek benzer biçimde şeyleri içerebilir.

Farkındalık, günümüzün süratli tempolu emek harcama ortamında çalışanlar için kıymetli bir enstruman olabilir. Farkındalık, çalışanların stresi yönetmelerine ve odaklanmalarına destek olarak performanslarını ve refahlarını iyileştirebilir.
IX. Eğitimde Farkındalık

Farkındalığın öğrenciler için bilimsel niteliği olan performansın artması, stres ve kaygının azalması, toplumsal ve romantik refahın artması benzer biçimde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

Birçok emek harcama, farkındalığın öğrencilerin bilimsel niteliği olan performanslarını iyileştirmelerine destek olabileceğini göstermiştir. Sözgelişi, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley tarafınca meydana getirilen bir emek harcama, farkındalık programına katılan öğrencilerin programa katılmayan öğrencilere nazaran standart testlerde mühim seviyede daha yüksek puanlar aldığını bulmuştur.

Farkındalık öğrencilerin stres ve kaygıyı azaltmalarına da destek olabilir. Michigan Üniversitesi tarafınca meydana getirilen bir inceleme, farkındalık programına katılan öğrencilerin stres seviyelerinde ve kaygılarında mühim bir azalma yaşadığını buldu.

En son, farkındalık öğrencilerin toplumsal ve romantik refahlarını iyileştirmelerine destek olabilir. Wisconsin-Madison Üniversitesi tarafınca meydana getirilen bir inceleme, farkındalık programına katılan öğrencilerin başkalarıyla daha bağlantılı, kendileri ile alakalı daha pozitif ve stresle daha iyi başa çıkabilen hissettiklerini bildirdiğini buldu.

İlgili Konular  Bilinçli Çiftleşme Farkındalıklı İlişkiler Sevgiyle Nasıl Beslenir

Öğrenciler için farkındalığın yararları göz önüne alındığında, farkındalığın okul müfredatlarına dahil edilmesi gerektiği açıktır. Farkındalık, öğrencilerin daha müessir bir halde öğrenmelerine, stres ve kaygıyı azaltmalarına ve toplumsal ve romantik refahlarını iyileştirmelerine destek olabilir.

S: Farkındalık nelerdir?

A: Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Zihnimizi düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur.

S: Farkındalığın yararları nedir?

A: Farkındalığın stresi azaltma, ruh halini iyileştirme, odaklanmayı artırma ve uykuyu iyileştirme benzer biçimde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Farkındalığı iyi mi uygulayabilirim?

A: Farkındalığı uygulamanın birçok yolu vardır. Birtakım bayağı uygulamalar şunlardır:

  • Dikkatli soluk alma
  • Vücut taraması
  • Minnettarlık günlüğü
  • Meditasyon

Bora Demirel, Chepor.com’un kurucusu ve yazarıdır; teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki derin bilgisi ile tanınır. İstanbul Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, dijital medya ve içerik yönetimi alanında geniş bir deneyim kazandı. Bora, güncel trendleri ve bilgileri okuyucularıyla paylaşmayı bir tutku olarak görüyor ve blogunda her zaman kaliteli içerikler sunmayı amaçlıyor.

  • Toplam 140 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Huzurlu Gelenekler Meditasyonun Tarihsel Bir KeşfiDünyanın dört bir yanındaki çok sayıda meditasyon biçimini ve uygulamasını keşfeden, yüzyıllar boyunca süren bir yolculuk.

Ruhsal Dinginlik 8 saat önce

İçindekilerII. MeditasyonIII. MeditasyonIV. Değişik Meditasyon TürleriV. İnsanların Meditasyon Yaparken Icra ettikleri Yaygın YanlışlarMeditasyona Motivasyonunuzu Iyi mi Korursunuz?VII. Yeni Başlayanlar İçin MeditasyonVIII. MeditasyonIX. Muayyen Problemler İçin MeditasyonKaygı verici Hususiyet Tarif Meditasyon Dikkat ve farkındalığı eğitme uygulaması. meditasyon Binlerce senedir mevcud bir tatbik. Dikkatlilik Şimdiki anın farkındalığına odaklanan bir meditasyon türüdür. Budizm Meditasyona ehemmiyet veren bir din ve felsefe. Hinduizm Meditasyonu bir tatbik olarak içeren din. II. Meditasyon Meditasyon, binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı, günümüzde Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’ı kapsayan İndus Vadisi Medeniyeti’na (M.Ö. 3300-1300) dayanmaktadır. Hindu geleneğinde meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın ve moksha’ya, doğrusu yine doğuş döngüsünden kurtulmanın bir yoludur. Budist geleneğinde meditasyon, farkındalığı ve şefkati geliştirmenin bir yoludur. Çin geleneğinde meditasyon, Dao yahut Yol ile uyuma ulaşmanın bir yoludur. Japon geleneğinde meditasyon aydınlanmaya ulaşmanın bir yoludur. Tibet geleneğinde meditasyon, bilgelik ve şefkati geliştirmenin bir yoludur. Günümüzde meditasyon her dinden ve kültürden insan tarafınca uygulanmaktadır. […]

Nefes ve Denge Yoga Meditasyonu Uyum İçin Hayatınızda Huzur ve Dinginliği Bulmak İçin Bir Kılavuz

Ruhsal Dinginlik 1 hafta önce

İçindekiler Yoga MeditasyonunaYoga Meditasyonunun YararlarıYoga Meditasyonu Iyi mi UygulanırYoga Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarYeni Başlayanlar İçin Yoga Meditasyonuİleri Düzen Uygulayıcılar İçin Yoga Meditasyonu Uyum İçin Yoga MeditasyonunaUyum İçin Yoga Meditasyonu Iyi mi UygulanırIV. Uyum İçin Yoga Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarV. Yeni Başlayanlar İçin Yoga MeditasyonuVI. Başlangıç ​​Seviyesi İçin Yoga MeditasyonuVII. Muayyen Durumlar İçin Yoga MeditasyonuIX. Kaygıyı Gidermek İçin Yoga MeditasyonuIX. Kaygıyı Gidermek İçin Yoga Meditasyonu Yoga meditasyonu, derin bir rehavet, zihinsel berraklık ve fizyolojik iyilik haline ulaşmanıza destek olabilecek kuvvetli bir uygulamadır. Bu yazıda yoga meditasyonuna giriş, yararları, iyi mi uygulanacağı ve kaçınılması ihtiyaç duyulan birtakım yaygın yanlışlar hakkındaki informasyon vereceğiz. Ek olarak yoga meditasyonuna yeni başlayanlar, ileri seviyedeki uygulayıcılar ve hususi hastalıkları olanlar için de informasyon vereceğiz. Yoga meditasyonu hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız lütfen okumaya devam edin. Yoga Meditasyonuna Yoga meditasyonu, kökeni antik Hint yoga uygulamalarına dayanan bir meditasyon türüdür. Yoga meditasyonu, […]

Meditasyon Uygulamasında Zen Yogasının Özü Nefes

Ruhsal Dinginlik 3 hafta önce

İçindekilerII. Yoga ve Meditasyonun YararlarıIII. Yoga ve Meditasyon Iyi mi YapılırYeni Başlayanlar İçin Yoga PozlarıV. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon TeknikleriVI. Stresi Azaltmak İçin Yoga ve MeditasyonVII. Kilogram Kaybı İçin Yoga ve MeditasyonUyku İçin Yoga ve MeditasyonIX. Ağrıyı Gidermek İçin Yoga ve Meditasyon Zen Nefesi, rahatlamaya, stresten kurtulmaya ve farkındalığa destek olduğu söylenen bir yoga meditasyonu türüdür. Edinim seviyesi kesinlikle her insanın uygulayabileceği sıradan bir tekniktir. Zen Nefesini icra etmek için, omurganız dik olacak biçimde basit bir pozisyonda oturun. Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin soluk alın. Burnunuzdan yavaşça ve derin bir halde soluk alın, akciğerlerinizi kapasitenizin üstüne kadar doldurun. Ağzınızdan yavaşça ve tamamen soluk verin. Nefes alırken nefesinize odaklanın. Havanın akciğerlerinize girip çıkarkenki hissini ayrım edin. Nefes alırken vücudunuzdaki hislere dikkat edin. Birkaç dakika süresince yavaş ve derin soluk almaya devam edin. Bunu yaparken zihninizin rahatlamasına ve düşüncelerinizin sakinleşmesine izin verin. Meditasyonu bitirmeye hazır olduğunuzda birkaç derin soluk alın ve gözlerinizi […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele